iPad: правда та міфи про планшет ®

Автор Галина Шподарева

Планшети iPad стали неймовірно популярними одразу після початку виробництва у 2010 році. Дійшло до того, що серед шанувальників цього виду гаджетів ходить безліч легенд про iPad. Тому сьогодні ми не лише розглянемо переваги цих планшетів, а й згадаємо кілька цікавих легенд, пов’язаних з ними.

Почнемо, мабуть, саме з легенди. А говорить вона таке: коли компанія Apple виготовила перші дослідні зразки iPad, уряд США спробував засекретити розробку. Планувалося, у разі згоди компанії,  використовувати планшетні комп’ютери iPad виключно для потреб американської армії та спецслужб. Чи це правда? Чому б і ні. Практика показала, що конструкція та програмне забезпечення iPad відрізняються винятковою надійністю та стійкістю до зовнішніх впливів. Так чи інакше, але згідно з цією ж легендою компанія Apple правильно оцінила колосальні комерційні перспективи свого проекту, і від угоди з урядом відмовилася.

Тепер давайте розберемося в досить поширеному твердженні, яке можна коротко сформулювати так: “iPad це той же iPhone, тільки збільшеного розміру”. Насправді – нічого подібного. Так, у цих гаджетів багато однакових функцій. Однак і відмінностей більш ніж достатньо. Насамперед це різне програмне забезпечення. Якщо на iPhone встановлюють iOS, то на сучасному iPad застосовується операційна система iPadOS. Саме це ПЗ дозволяє перетворити iPad практично на повноцінний комп’ютер зі звичними периферійними пристроями – клавіатурою та мишею. Таким чином, твердження про ідентичність iPhone та iPad – це очевидний міф. Хоча, слід визнати, ці гаджети справді багато об’єднує. Наприклад, дуже висока надійність, тривалий термін експлуатації, підвищений комфорт у використанні.

Свого роду легендою стала ще одна важлива якість iPad – дуже тривала тривалість роботи на одній зарядці. Але насправді це зовсім не легенда, а цілком реальна характеристика епплівських планшетів. Для них відпрацювати без “дозаправки” 10-12 годин – звичайнісінька справа.

Однак, мабуть, найекзотичніша легенда пов’язана з екранами iPad. Багатьох користувачів настільки вразила якість зображення, що вони цілком серйозно

пов’язують його із застосуванням деяких інопланетних технологій. В принципі їх можна зрозуміти: завдяки унікальній матриці та просунутій технології автоналаштування яскравості, екрани планшетів Apple у якомусь сенсі справді випереджають час. Однак, навіть при всіх неймовірних перевагах екранів iPad, інопланетна версія видається все ж таки занадто фантастичною. Хоча… хтозна цих інопланетян.

Йдемо далі. Що точно не є вигадкою, так це дуже повільне старіння iPad. Такий ефект досягається за рахунок постійного оновлення програмного забезпечення для планшетів. Причому це стосується навіть ПЗ, яке встановлено на старі моделі. Завдяки цьому планшетні комп’ютери iPad на довгі роки зберігають актуальність і йдуть “в ногу з часом”.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше