Хобі, що зроблять вас розумнішими та щасливішими®

Автор Галина Шподарева

Кожному потрібно мати хобі. Хобі допомагає розвивати наші смаки та захоплення в житті, до того ж вони можуть бути різноманітними: від садівництва, кулінарії, письменництва до стрибків з парашутом, стенд апу та шиття.

Однак дуже небагато з них вважаються продуктивними, якщо тільки ви не належите до тих небагатьох щасливчиків, яким вдається перетворити своє хобі на другу роботу… або яким вдається використовувати навички, які вони отримали у своєму хобі, у своїй роботі, стати більш продуктивним, ефективним і щасливішим.

Хобі, що зроблять вас розумнішими та щасливішими® 1

Тож, якщо ви хочете знайти нове хобі та розвинути деякі навички, які допоможуть вам підвищити кваліфікацію та продуктивність, перегляньте цей список продуктивних хобі, якими ви можете зайнятися, та їхні переваги.

1. Приготування їжі

Кулінарія є одним із найпродуктивніших хобі, а тому кожному варто спробувати себе в цій сфері.

Приготування їжі змушує вас бути присутнім у моменті, повністю зосереджуючись на продукті та процесах. Цей процес також змушує вас вчитися планувати наперед.

Як бонус, ви навчитесь готувати смачні страви та планувати меню на декілька днів наперед, а це означає, що ваша продуктивність теж зросте.

2. Піші походи

Піші прогулянки – це одне з типових хобі «вихідного дня» для людей, які люблять довгі мандрівки та насолоджуються красою природи.

Хобі, що зроблять вас розумнішими та щасливішими® 3

Дослідження показали, що піші походи можуть принести користь нашому мозку. Вони також можуть мати благотворний вплив на продуктивність, оскільки дозволяють очистити розум від усіх турбот і зосередитися на сьогоденні, а також забезпечать вас фізичними вправами для покращення фізичної форми та витривалості.

3. Письмо

Одне з найпродуктивніших захоплень – це писати у вільний час. Письмо – це неймовірно потужна та важлива форма самовираження, і вона може допомогти спрямувати вашу енергію на щось, до чого ви відчуваєте пристрасть і в що ви можете вилити свої думки, мрії та бажання.

Незалежно від того, що саме ви пишете – статті, п’єси, сценарії чи навіть просто ведете особистий щоденник, письмо допомагає розкрити вашу творчу сторону, а також допомагає бути максимально продуктивним і здоровим.

4. Відео ігри

Звичайно, гра у відеоігри може здатися марною тратою часу, але ролі та правила, притаманні відеоіграм, насправді можуть зробити вас більш продуктивними.

Відеоігри заохочують зосередженість, рішучість, командну роботу та співпрацю. Крім того, відеоігри змушують вас повторювати спроби вирішити те чи інше завдання знову і знову, навіть якщо ви зазнали невдачі з першого разу.

Усе це корисні та гідні уваги риси, які зроблять будь-кого більш цілеспрямованим і продуктивним на роботі.

5. Садівництво

Чи є щось більш розслаблююче, принаймні теоретично, ніж садівництво?

Садівництво – це не лише приємне та розслаблююче дозвілля, а і фантастичний спосіб підвищити свою продуктивність.

Хобі, що зроблять вас розумнішими та щасливішими® 5

Як? Садівництво дає змогу розслабитися та відпочити, зберігаючи енергію на майбутні шалені дні. Воно також навчить вас керувати різними проектами (або, в даному випадку, рослинами) одночасно.

6. Гра в покер

На перший погляд гра в покер може здатися не дуже продуктивним хобі, але це, безумовно, одна з найскладніших і найзахоплюючих карткових ігор.

Покер дозволяє вашому розуму одночасно і розслабитися, і потренувати свої логічні та стратегічні м’язи таким чином, щоб допомогти вам навчитися приймати важливі рішення та зосередитися на найважливіших цілях та завданнях на робочому місці.

7. Плавання

Плавання є розслаблюючим, зміцнюючим і надзвичайно позитивним і здоровим способом фізичних вправ. Це також корисний спосіб стати більш продуктивним.

Хобі, що зроблять вас розумнішими та щасливішими® 7

Плавання може допомогти спрямувати всі турботи на щось продуктивне, очистити розум для більш позитивних дій і думок. Покидаючи басейн після активного запливу, ви навіть можете почуватися більш енергійним, ніж до тренування.

Доведено, що плавання має численні фізіологічні та психологічні переваги для здоров’я, тому немає причин не відвідати місцевий басейн.

8. В’язання

Зазвичай вважається, що в’язання подобається людям похилого віку та голлівудським знаменитостям, але насправді це хобі поширене по всьому світу – і не дарма.

В’язання – це не тільки приємне проведення часу та можливість створити оригінальний подарунок для близької людини, а й фантастичний інструмент для підвищення продуктивності. Він використовує ті самі навички багатозадачності та планування, що й сучасне робоче місце, і при цьому обіцяє фізичний, відчутний кінцевий продукт ваших починань.

Більше того, наука стверджує, що в’язання зігріває вас та робить щасливішими.

Як бачимо, для підвищення продуктивності не обов’язково проходити спеціальні курси. Можна просто вибрати заняття з наведеного вище списку та покращувати свої навички, отримуючи від цього задоволення та душевний спокій. Якщо ви не впевнені, яке хобі обрати для себе – спробуйте декілька і ви обов’язково знайдете щось, що припаде вам до душі.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше