Коли треба приймати противірусні ліки?®

Автор Галина Шподарева

Противірусні препарати треба приймати, коли ви помічаєте перші клінічні ознаки вірусної хвороби. Частіше це буває на межі сезонів, коли температура на вулиці ще не стабільна, а вологість занадто висока. Деякі ліки випускають без рецептів через їхню мінімальну вірогідність побічних ефектів. До того ж на Амізон ціна доволі стабільна навіть у пік захворюваності на вірусні інфекції. В аптеці «Бажаємо здоров’я» ви можете забронювати ліки в найближчій локації та забрати їх у зручний для вас час.

Коли треба приймати противірусні ліки?® 7

Симптоми, які натякають на захворювання

Вірусні інфекції — поширене явище. Вони викликають грип, парагрип, коронавірусну хворобу тощо. Мікроорганізми, що потрапляють у ваше тіло, починають проникати у всі клітини вашого організму. Вони змушують ядро виробляти не звичайні частинки, що підтримують вашу життєдіяльність, а самі віруси. Коли клітина виконує цю функцію, вона гине. А вірус переходить до нових клітин.

Отже, на обов’язкове приймання противірусних препаратів вказують:

  • нежить, закладеність носа, постійне чхання;
  • кашель і пирхота в горлі;
  • сльозотеча;
  • втома та в’ялість;
  • ломота в тілі й біль у м’язах;
  • головний біль.

Якщо ви помітили у себе декілька клінічних ознак із перелічених, зверніться до свого сімейного лікаря. Самостійно починати лікування не завжди безпечно. Адже схожі симптоми є в деяких хворобах, які викликають бактерії.

Як працюють противірусні засоби?

Противірусні препарати поділяються на дві групи за дією: прямої дії та опосередкованої. Коли ліки прямо впливають на віруси, вони його блокують та не дозволяють далі розмножуватися. Коли препарат направлено на опосередковану дію, він просто допомагає імунітету виробляти антитіла до хвороби.

Отже, цим і пояснюється різниця в ефективності засобів. Наприклад, ліки з опосередкованою дією призначають у тому випадку, коли організм вже виснажений хворобою, а імунна система не здатна самостійно впоратися. Для кожного вірусу фактично треба свої ліки, тож краще перед вживанням конкретних таблеток звернутися до лікаря й здати аналізи.

_____________________________________________________________

*Самолікування може бути шкідливим для Вашого здоров'я.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше