Не забезпечив охорону лісу від незаконних рубок: збитки склали понад 600 тис. гривень

Автор Геннадій Семенов

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно співробітника лісгоспу за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Обвинувачений — майстер лісу Зачепилівського лісництва державного підприємства «Красноградське лісове господарство», який не здійснив державний контроль за додержанням вимог лісового законодавства та не забезпечив охорону лісу від незаконних рубок.

За даними слідства, лісгосп видав підприємцю дозвіл на вибіркову санітарну рубку аварійних, сухостійних, відмираючих, ослаблених дерев.

Але разом з сухостоєм спиляли й абсолютно здорові дерева. Своєю чергою, майстер лісу «закрив на це очі». Обвинувачений проігнорував свої посадові обов’язки, дозволивши таким чином спиляти та вивезти з лісу цінну деревину.

Незаконно було вирублено понад пів сотні дерев.

Збитки державі через службову недбалість обвинуваченого складають понад 600 тисяч гривень.

Правоохоронці викрили майстра лісу. Його судитимуть у Красноградському районному суді Харківської області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше