Окупанти вдруге з початку вторгнення зруйнували будинок в центрі Дергачів

Автор Галина Шподарева

26 квітня ворог вдарив КАБами по центру міста Дергачі Харківського району. Внаслідок обстрілу було зруйновано будинок, який власники відновили після обстрілів на початку вторгнення окупантів в Україну.

Про це розповіли волонтери «Проліска – Харків».

Нагадаємо, у п’ятницю о 10:40 росіяни вдарили КАБом по цивільній забудові у Дергачах. Внаслідок обстрілу постраждали четверо людей: 52-річна жінка, 4-річний хлопчик, 5 та 16-річні дівчини. Один будинок зруйновано, декілька зазнали ушкоджень. Сталася пожежа.

За інформацією волонтерів, 26 квітня ворог знов влучив у будинок, який було зруйновано обстрілами у 2022 році.

«Людей на той момент не було всередині, там були лише домашні улюбленці: три собаки, одна з яких загинула від влучання, дві інші отримали контузії. Будинок спалахнув, пожежу гасили близько 5 годин. Більшість майна знищена вогнем. Налякану дворічну дівчинку батьки відправили до родичів. Чотири людини, троє з яких діти, 4, 5 та 16 років були поранені. В багатьох дітей та дорослих стан гострого стресу, безпорадність, в інших – злість та певна відчайдушність», – йдеться в повідомленні.

Окупанти вдруге з початку вторгнення зруйнували будинок в центрі Дергачів 11

За інформацією начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка, внаслідок ударів ворожими КАБами по Дергачах 26 квітня пошкоджень різного ступеня руйнації зазнали 45 приватних домоволодінь. Працівники Дергачівського гуманітарного центру спільно з волонтерами благодійної організації «Проліска» надали допомогу усім постраждалим від російських ударів сім’ям.

«36 родин, а це 97 мешканців постраждалих будинків отримали будівельні матеріали, сонячні лампи, набори гігієни, надані UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні», – розповіли волонтери.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше