У Міноборони просять українців не називати види зброї, з якої ЗСУ вражають ворожі цілі

Автор Галина Шподарева

Інформація, яка цивільним здається не дуже цінною, насправді використовується ворогом, тому не варто під час війни повідомляти про наслідки обстрілів та види зброї, з якої українські захисники влучають у ворожі цілі.

Про це в Фейсбуці повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр за підсумками візиту в район відповідальності Оперативного командування «Південь», пише «Укрінформ».

«Для цивільних осіб під час війни головне інформаційне правило – про військові дії, їх хід, наслідки, результати – першими говорять військові. Та інформація, яка цивільним здається не дуже цінною або очевидною, насправді використовується ворогом. Приміром, не треба називати види зброї, з якої ЗСУ влучають у ворожі цілі. Ми можемо це обговорювати, якщо про це повідомив Генштаб», – зазначила Маляр.

Вона також закликала не приписувати ЗСУ потрапляння у цивільні цілі ворога, навіть якщо дуже б цього хотілось.

«Наші Збройні сили дотримують правил та звичаїв війни, встановлених міжнародним правом», – наголосила заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 20 липня ліквідували близько 38 тисяч 750 російських загарбників, що на 200 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше