Завершено спецрозслідування щодо жителя Харківщини, який погрожував розстріляти рятувальника

Автор Галина Шподарева

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 40-річного чоловіка  за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

У липні минулого року 40-річний уродженець міста Чугуїв на Харківщині погодився на пропозицію російських військових та став «командиром» так званого «Взвода патрульной службы» у складі «Управления внутренних дел» в окупованому м. Куп’янськ. Метою цього «органу» було придушення будь-якого супротиву військовій окупації з боку цивільних осіб, насадження злочинної політики та укладу життя рф, а також вчинення актів розправи над громадянами, які не хотіли підтримувати «русский мир». Справа за цим фактом вже перебуває на розгляді у Червонозаводському суді Харківської області.

Вже наприкінці липня фігурант разом з російськими військовими приїхав до приватного домоволодіння у селищі Дворічна Купʼянського району, де проживав працівник ДСНС. 

Зловмисники приїхали саме до нього через те, що рятувальник мав проукраїнську позицію та не пішов на співпрацю з окупантами. Метою приїзду обвинуваченого було саме проведення «обшуку».

Вони погрожували чоловіку розстрілом та наказали йому не заважати у проведенні «следственного действия». 

Під час так званого «обшуку» вони знайшли у господаря українську атрибутику, що розлютило окупантів. Тому обвинувачений   вирішив з метою «профілактики» забрати у нього автомобіль. Після цього зловмисники поїхали.  

Відомо, що фігурант використовував авто у власних цілях: їздив до кафе, магазинів та до м. Бєлгород рф, де брав участь у заході у святкуванні «дня флага рф». Нині він перебуває у розшуку.

Обвинувальний акт направлено до Орджонікідзевського районного суду м. Харкова.

Завершено спецрозслідування щодо жителя Харківщини, який погрожував розстріляти рятувальника 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше