Експрацівниці «Укрпошти» з Харківщини загрожує до 12 років за роботу на окупантів

Автор Галина Шподарева

Служба безпеки встановила особу ще однієї колаборантки у результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківщини. Мова йде про колишню очільницю «філії російської пошти» в Ізюмі.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

До повномасштабного вторгнення вона була звичайною працівницею в одному із відділень «Укрпошти». Але після захоплення міста жінка підтримала загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України. За це агресор призначив її на керівну посаду.

У лавах псевдоустанови зловмисниця організувала адресну розсилку пропагандистських газет країни-агресора по домівках місцевих жителів. Також колаборантка у супроводі озброєних окупантів примусово роздавала кремлівську «пресу» всім відвідувачам захопленої пошти.

У цих «виданнях» російські автори виправдовували повномасштабне вторгнення рф, вихваляли місцевих гауляйтерів та закликали людей підтримати загарбників.

Крім того фігурантка намагалася ввести в обіг поштові марки та конверти із символікою країни-агресора.

Після деокупації Ізюма колаборантка намагалась уникнути правосуддя, імітуючи надуманий статус «поза політикою». Втім поплічницю окупантів затримали.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 36-річній жінці у пособництві шляхом надання засобів для здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Експрацівниці «Укрпошти» з Харківщини загрожує до 12 років за роботу на окупантів 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше