Піротехнічні підрозділи знищили більш як 150 тисяч вибухонебезпечних предметів під час розмінування Харківщини

Автор Геннадій Семенов

Внаслідок підривів на вибухонебезпечних предметах в Харківській області постраждали 243 людини, з яких 19 дітей. Загинули 45 осіб, серед них 1 неповнолітня.

Сапери нагадують, що Харківщина залишається найбільш замінованою областю України. Під час активних бойових дій російські окупанти застосовували майже усі види озброєння. В тому числі при встановленні мін-пасток.

«Радимо при поверненні до своїх осель на деокупованих територіях одразу звертатися до ДСНС або поліції. Окупанти чинили підступно і мінували практично все – побутову техніку, дитячі іграшки, покинуту зброю, міжкімнатні проходи, вікна тощо. Тому перш за все вашу оселю мають обстежити фахівці, а вже потім можна планувати повноцінне повернення», – пояснює старший викладач навчального пункту підготовки фахівців піротехнічних та інженерних підрозділів Антон Путря.

Небезпека може чекати і на відкритій місцевості, зазначають в ДСНС. Найбільш небезпечними вибухонебезпечними предметами є міни «Пелюстка», протипіхотні та протитанкові міни. Здебільшого російські окупанти застосовували дистанційне мінування місцевості у тому числі на території населених пунктів.

Жителів області, які виявили підозрілий предмет закликають звертатися за телефонами 101, 102, 112, а також до представників органів місцевого самоврядування.

Піротехнічні підрозділи знищили більш як 150 тисяч вибухонебезпечних предметів під час розмінування Харківщини 7

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше