На Харківщині відновили рух мостом, який підірвали на початку повномасштабного вторгнення

Автор Галина Шподарева

Відновлено рух ще одним мостом через Сіверський Донець на Харківщині. Споруду довелося підірвати ще у лютому 2022 року, коли окупанти намагалися захопити якомога більше української землі.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

«Наші сапери спрацювали ювелірно та підірвали лише два прогони, аби можна було якомога швидше та з мінімальними затратами відновити споруду. Після того, як ЗСУ відігнали росіян, першочерговим завданням Служби відновлення стало влаштування тимчасової переправи поруч зі зруйнованим шляхопроводом», – йдеться в повідомленні.

На Харківщині відновили рух мостом, який підірвали на початку повномасштабного вторгнення 7

Два модульні мости в рамках гуманітарної допомоги отримали від норвезького уряду. Під час ремонту зруйнованої споруди транспорт скерували через тимчасову переправу.

Довелося повністю замінити дві прогонові будови та дві опори, а також капітально відремонтувати всі інші конструкції з урахуванням сучасних навантажень. Було влаштовано сучасне автономне освітлення на основі сонячних панелей, а також перильні та бар’єрні огородження, нанесено розмітку.

На Харківщині відновили рух мостом, який підірвали на початку повномасштабного вторгнення 9

На Харківщині роботи з відновлення нині проводяться на 13 штучних спорудах.

«Ще на 9 спорудах роботи було призупинено або навіть не розпочато. Причина – близькість до кордону з рф або до лінії фронту. Тут зберігається дуже висока ймовірність обстрілів», – повідомляє Служба відновлення.

На Харківщині відновили рух мостом, який підірвали на початку повномасштабного вторгнення 11

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше