В «Укренерго» розповіли про укріплення енергооб’єктів на зиму

Автор yelyzaveta

Роботи з будівництва нових укріплень для енергооб’єктів мають завершити до кінця року. Деталі щодо захисту електричних підстанцій та об’єктів генерації в «Укренерго» тримають у таємниці. Утім, кажуть: йдеться про три рівні інженерного захисту.

Про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, повідомляє Громадське. За словами Кудрицького, подібного у світі не робив ніхто.

Володимир Кудрицький, голова правління НЕК «Укренерго»

Перший рівень — це захист обладнання від уламків ракет або дронів у вигляді біґ-беґів (це мішки з піском) або габіонів (металеві сітки з піском). Другий — інженерні конструкції від прямих ударів дронів-камікадзе. І третій — антиракетний захист. Щодо останнього я не можу надати жодних деталей.

Він зазначив, що процес інженерного захисту є комплексним складним процесом, який нарощується поступово, так само як і щільність і спроможність ППО.

За словами очільника «Укренерго», згодои укріплень ставатиме більше. За 8 місяців було неможливо повністю відновити всі об’єкти, пошкоджені торішніми обстрілами. Адже з ладу була виведена фактично половина енергосистеми країни. Руйнувань зазнала кожна велика теплова та гідроелектростанція. Ремонтні роботи на деяких об’єктах тривають досі. Втім, енергосистему вдалося стабілізувати.

Володимир Кудрицький, голова правління НЕК «Укренерго»

Ми відновили функціонал наших підстанцій і підготували магістральні мережі до зимових навантажень. Наше моделювання та розрахунки показують, що навіть у дуже холодний день, коли споживання електроенергії максимальне, наші мережі здатні передавати необхідний обсяг електроенергії.

Проте, каже Кудрицький, ситуація залежатиме від обстрілів. Хоч Україна підготовлена краще, ніж торік (насамперед — у здатності відбивати дронові й ракетні атаки), усе ж ризики відключень світла внаслідок нових імовірних обстрілів залишаються.

Володимир Кудрицький, голова правління НЕК «Укренерго»

Ми не знаємо, куди, коли і як буде бити ворог. Планів терористів ми не знаємо. Проте, ми уявляємо, чого від них очікувати. Тому, маючи досвід важкого минулого опалювального сезону, ми готуємося до всіх можливих сценаріїв.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше