Благодійна акція “Майбутнє за українською” набирає обертів

Автор Ксенія Кайдалова

Координаційний гуманітарний центр за підтримки Харківської ОВА організував благодійну акцію «Майбутнє за українською».

13 лютого ініціатива стартувала в Дергачівській бібліотеці.

«Волонтери привезли до бібліотек різноманітні солодощі, а від обладміністрації ми надали дитячі українські книжки. У такий спосіб ми популяризуємо українську книгу серед дітей», – зазначила директорка Департаменту масових комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації ХОВА Ярослава Бережна.

Загалом подарунки для дітей надійшли від німецьких друзів з Худе, Хаттен та прилеглих громад, а також пожежної команди Динштеде, Мальтейзе допоміжної служби Зандкруга, аптеки Flores в Худе.

«Дякую нашим німецьким друзям Херген Шутте, Норберту Тенкоффу, Ута & Аксель Шверц, Світлані та Удо Вилькенс за солодощі, які ми роздаємо в межах цієї акції. Хочемо долучати нове покоління дітлахів до культурної освіти, адже майбутнє – за українською мовою. До того ж в умовах війни, онлайн-навчання, діти зможуть таким чином поспілкуватися з однолітками, продовжуватимуть соціалізуватися», – сказав директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол.

У межах акції загалом планується залучити 15 бібліотек області. Наразі ініціатива «Майбутнє за українською» вже започаткована у бібліотеках Люботина, Пісочина, Шевченкового.

«Суть акції полягає в тому, що дитина бере книжку українською і отримує за це подаруночок. Діткам дуже подобається ця ініціатива», – прокоментувала представниця Координаційного гуманітарного центру Аліна.

Всього у Дергачівській громаді перебуває 1200 дітей шкільного віку і приблизно 400 дітей дошкільного віку.

«У нас є 14 закладів, 12 з них працює дистанційно. Робота дошкільних закладів призупинена, але на сьогодні відкриваємо дитячі кімнати і проходимо з дітьми психологічну реабілітацію», – розповіла начальниця Управління освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської міської ради Вікторія Балюк.

Джерело: Харківська ОВА

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше