«рф – це хвороба»: в Україні та Литві вимагають реакції G7 на обстріл Києва

Автор Галина Шподарева

Саміт G7 має відповісти санкціями проти Росії після цинічного обстрілу Києва. Таку думку висловили голова МЗС України Дмитро Кулеба і екс-міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, пише УНІАН.

«Російські ракети вразили житлові квартали в центрі Києва. «Повідомлення» і нагадування до саміту G7 в замку Ельмау в Німеччині. Росія сьогодні – хвороба, і її потрібно лікувати відповідно. Жодних компромісів і переговорів. Просто блокуйте все, поки військова машина не вичерпається», – наголосив литовський політик.

Кулеба зауважив, що серед постраждалих під час цинічного обстрілу житлового будинку в Києві – дитина.

«Семирічна українська дитина спокійно спала в Києві, поки російська крилата ракета не підірвала її будинок. Багато людей по всій Україні страждають. Саміт G7 має відповісти більшими санкціями проти Росії і важким озброєнням для України. Хворий імперіалізм Росії потрібно перемогти», – наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, вранці 26 під ворожий обстріл потрапив Шевченківський район столиці. У ДСНС заявили про постраждалих та підтвердили пожежу в багатоповерхівці. 

Ще одна з ракет, випущених військами РФ по Києву, потрапила в дитячий сад в Шевченківському районі.

Згодом стало відомо, що одну ракету ППО збила на Київщині. Її залишки впали на околицях одного з сіл, постраждалих немає.

«рф – це хвороба»: в Україні та Литві вимагають реакції G7 на обстріл Києва 7

За словами керівника прес-служби Повітряних сил ЗСУ Юрія Гната, удар по Києву здійснювався Росією з району Каспійського моря ракетами Х-101. Це найточніша і найдорожча ракета, яка є на озброєнні РФ.

З-під завалів обстріляної 9-поверхівки врятували 7-річну дівчинку. Також врятували її матір – 38-річну громадянку РФ, її затиснуло бетонною плитою.

За інформацією мера Києва Віталія Кличка, з будинку евакуювали 25 мешканців. Госпіталізували загалом чотирьох постраждалих.

Співголова Європейської Ради з міжнародних відносин Карл Більдт розглядає цей обстріл як сигнал до зустрічі країн «Великої сімки» (G7) в Замку Ельмау (Баварія, Німеччина), яка відбувається сьогодні.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше