22 людини евакуювали рятувальники через пожежі, спричинені обстрілами

Автор Марина Ніколаєва

За добу з 08 по 09 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу.

Загалом за добу рятувальники здійснили 45 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж 34, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 19, пожеж в екосистемах, спричинених необережним поводженням з вогнем та підпалом — 14, пожеж у приватному секторі та на об’єктах, що сталися з інших причин, не пов’язаних обстрілами — 11. Крім того, 2 рази підрозділи ДСНС викликались для проведення робіт з розбирання завалів, 1 — для евакуації мешканців будинку, у який влучив снаряд (евакуйовано 11 людей).

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами зафіксовані у Київському (5), Холодногірському (3), Шевченківському (1), Немишлянському (1) та Індустріальному (1) районах міста Харкова, а також Чугуївському (3) та Харківському (5) районах області. Горіли житлові багатоповерхівки, приватні будинки, об’єкти торгівлі та екосистеми.

На одній з таких пожеж, що сталась о 19:45 у житловому двоповерховому будинку у Холодногірському районі Харкова, вогнеборці евакуювали 16 осіб. Ще 6 вдалось евакуювати з сусіднього житлового будинку. На місці працювали 4 відділення ДСНС на автоцистернах та аварійно-рятувальний автомобіль.Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 43 виїзди для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.Ми вистоїмо. Віримо, що вкотре відвоюємо своє право! Все буде Україна

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше