Повідомлено про підозру керівнику апарату Харківської ОВА та ще трьом особам

Автор Геннадій Семенов

13 лютого 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру 4 особам, яких викрили на заволодінні коштів на понад 15 млн грн, шляхом зловживання, під час закупівлі Харківською ОВА харчових продуктів для гуманітарних потреб.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

У межах досудового розслідування встановлено, що у березні 2022 року між Харківською ОВА, АТ «Укрзалізниця» та приватним товариством було укладено тристоронній договір на постачання продовольчих товарів відповідно до державної програми, що передбачає безоплатну роздачу продукції населенню в прифронтових областях та на деокупованих територіях.

Діючи відповідно до злочинної схеми, особи підробили документи про нібито отримання 235 тонн продукції, на підставі яких у подальшому «Укрзалізниця» перерахувала приватному товариству понад 15 млн грн.

Лише після того, як стало відомо про наявність кримінального провадження за вказаними фактами зловживань, у грудні 2022 року особи поставили продукцію, при цьому підробили документи про нібито зберігання цієї продукції на інших складах, хоча по факту її взагалі не було.

Наразі підозру повідомлено:
керівниці апарату Харківської ОВА;
директорці приватного товариства та її заступнику;
а також директору регіонального управління приватного товариства.

Дії усіх осіб кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Досудове розслідування триває, перевіряється причетність інших осіб до вчинення вказаного злочину.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше