Сталеві штаби-бункери для ЗСУ: Метінвест розпочав виробництво

Автор Геннадій Семенов

Група Метінвест налагодила виробництво сталевих підземних командних пунктів.

Як пише Кореспондент, перший сталевий штаб, розрахований на 30 військовослужбовців, вже передано Сухопутним військам України та встановлено на одному з найгарячіших напрямків фронту, повідомляє пресслужба групи у п’ятницю, 19 січня.

Металеві конструкції мають захищати особовий склад від обстрілів, а також забезпечувати комфортні умови роботи командування ЗСУ на лінії фронту.

В Метінвесті додали, що конструкція розгортається та згортається за короткий час, а за правильного встановлення забезпечує захист від обстрілів артилерії будь-якого калібру.

“Сталевий штаб складається з п’яти чи шести (залежно від комплектації) окремих мобільних бункерів: це сполучені між собою підземні укриття, що виконують різні функції – від житлового приміщення та санітарної зони до робочого штабу командування.

Таким чином утворюється цілий підземний комплекс будівель. Штаби обладнані всім необхідним устаткуванням для комфортного перебування: спальними місцями й робочими зонами, душовими й бойлерами, системами опалення, освітлення і зв’язку, місцями для зберігання зброї та особистих речей та електронною технікою.

Це дає змогу використовувати підземний штаб не лише як укриття та місце відпочинку, а і як робочу зону для командування на лінії фронту”, – говориться в повідомленні.

За словами операційного директора Метінвесту Олександра Мироненко, плани групи передбачають розроблення нових конфігурацій підземних сталевих комплексів для інших потреб ЗСУ.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше