Депутати проголосували за повернення доплат у 30 тисяч військовим, рятувальникам та поліцейським

Автор Ксенія Кайдалова

Верховна Рада проголосувала за повернення доплат у 30 тисяч гривень військовим, також доплати повернуть працівникам ДСНС і поліцейським. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За відповідне рішення проголосували 277 народних депутатів. Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану. 

“Важливо! Доплати повернули не лише військовим, а й працівникам ДСНС та поліцейським. Нарешті справедливість відновлена! Добилися цього!” – написав він.

Один з авторів законопроєкту з повернення доплат військовим Дмитро Разумков уточнив, що це відбудеться за рахунок урізання зарплат топпосадовцям. Народний депутат фракції «Голос» Ярослав Железняк зазначив, що йдеться про скорочення зарплат для держслужбовців та менеджменту держпідприємств — до 10 мінімальних зарплат. Він додав, що, ймовірно, треба буде змінювати держбюджет — отже повернення виплат не відбудеться миттєво, пише видання Бабель.

  • З 1 лютого 2023 року змінився порядок виплат премій військовим. Відповідно до нього виплати безпосередньо залежали від районів перебування воїнів, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань.
  • Раніше президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про повернення всім військовослужбовцям премій розміром 30 тис. грн і передав звернення прем’єр-міністру Денису Шмигалю.  
  • Заступник начальника Управління соціальної підтримки Міністерства оборони України – начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати полковник Олег Рогаль пояснив, що передбачає впроваджений 1 лютого 2023 року новий порядок нарахування додаткової грошової винагороди військовослужбовцям. 

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше