Заперечував збройну агресію рф проти України: виявлено харків’янина

Автор Геннадій Семенов

Харківські слідчі повідомили про підозру чоловіку, який заперечував збройну агресію російської федерації проти України.

Про це повідомляє поліція Харківської області.

Через соціальну мережу «Однокласники», яка заборонена в Україні, зловмисник поширював інформацію, де підтримував росіян та виправдовував дії країни-агресора.

З лютого 2022 року 66-річний уродженець російської федерації та мешканець міста Харкова, яке майже щодня піддається обстрілам з боку військових рф, залишився прихильником країни-агресора.

Чоловік, використовуючи спеціалізовану програму, входив у заборонену соціальну мережу «Однокласники», яка заборонена в Україні, та з власного профілю протягом певного часу поширював інформацію, де виправдовував збройну агресію російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також підтримував дії окупантів.

Слідчі відділу поліції № 1 Харківського РУП № 3 за процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури міста Харкова відкрили кримінальне провадження за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 «виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників» Кримінального кодексу України.

Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше