У Харкові викрили директора фірми, який «заробив» на відбудові пошкодженої обстрілами школи

Автор Галина Шподарева

Співробітники Служби безпеки України викрили у Харкові керівника однієї з будівельних фірм, який привласнив гроші, призначені для ремонту пошкоджень внаслідок російської агресії.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, у вересні 2022 року одна з харківських будівельних фірм заключила договір на капітальний ремонт гімназії, яка постраждала внаслідок збройної російської агресії навесні того ж року. Для цього з місцевого бюджету було виділено майже 2,5 млн грн.

Проте, правоохоронці з’ясували, що частина робіт не була виконана і чоловік незаконно привласнив бюджетні кошти. До переліку підрядник вніс роботи, які фактично не проводились, а обсяги виконаних робіт та вартість придбаних матеріалів значно завищив.

За результатами ініційованих СБУ будівельно-технічних експертиз, розмір заподіяної шкоди внаслідок протиправних дій директора становить майже 900 тис. грн.

У Харкові викрили директора фірми, який «заробив» на відбудові пошкодженої обстрілами школи 7

Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, 29-річному директору ТОВ повідомлено про підозру за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах, а також службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури.

У Харкові викрили директора фірми, який «заробив» на відбудові пошкодженої обстрілами школи 9

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Ми використовуємо cookies! Добре Читати більше